Pagina 1 van 1

De reis is ons doel,...... niet de bestemming !!! 2023

Geplaatst: 05 dec 2023, 21:15
door Patrick & Carla
Afbeelding
De weg is ons doel, niet de bestemming

vrijdag 1 september '23

Afstand : 192km

1 september vandaag en de start van een nieuw schooljaar, veel ouders zijn weer blij dat een deel van de kroost terug naar school kan. Voor ons persoonlijk is het de start van ons groot verlof.
Na de voorbije week de weerkaarten te bekijken hebben we besloten om naar Frankrijk te gaan. De plannen waren eerst Oostenrijk maar de vele werken in Duitsland en de gevolgen van de zware stormen op de plaatsen waar we naartoe wilden gaan deed ons dus anders besluiten.
Een paar ruwe schema's van mogelijkheden waren opgesteld en naargelang het weer keren we onze kar, heu camper wel.
De reis is ons doel, niet de bestemming.
Nog een paar zaken in orde brengen en tegen de middag waren we weg. Weg van de regen die er momenteel met bakken uitkwam. Weg van de slechte wegen die veerkracht van de camper steeds opnieuw en opnieuw testen. Weg van de wegenwerken nabij Courriére waar ze alles voor 9km lam leggen om hier en daar een vierkantje asfalt te vernieuwen. Weg van...... tja gewoon weg richting de Auvergne om te beginnen en we zien wel wat die richting ons brengt.Een eerste overnachtingsplaats nemen we aan Lac Bairon in de buurt van La Chesne waar we ons op de parking plaatsen. Eens de regen wat weg is gaan we onze benen hier eens strekken.
Mooi en rustig hier buiten seizoen maar we kunnen ons wel voorstellen dat het hier in het hoogseizoen tijdens warme dagen immens druk kan zijn, maar nu dus niet en daar zijn we niet rouwig om.

Afbeelding

Na ons avondeten nog genieten van de laatste zonnestralen van de zon die toch nog doorgebroken is. Dat hadden we nooit verwacht vandaag, we kunnen er maar blij om zijn.

Afbeelding

Eens de zon onder trokken we ons terug in de camper en keken we nog naar de laatste nieuwe Indiana Jones film. Niet slecht maar je moet er wel een zak zout bij nemen. En het word nu wel echt tijd dat opa Jones met pensioen gaat.

Het fotoalbum van Le Chesne kan je hier bekijken.

zaterdag 2 september '23

Afstand : 232km

Vandaag was het een mistig ontwaken maar dat was te voorspellen zo vlak langs het meer. Tegen dat we gedaan hadden met ontbijten was de mist allang verjaagd door de zon.
We kregen een staalblauwe hemel in de plaats en dat vinden we helemaal niet erg.
Even alles rijklaar maken en hop weg waren we naar Tanlay waar we ons aan het kanaal plaatsten.

Afbeelding

Een mooi plekje hier met een fijn uitzicht en ondertussen hadden we 30°. Wat moet een mens nog meer hebben. We genieten wat aan de camper en rond 15.30u gingen we in het gehuchtje eens kijken.
Een heel mooi dorpje met een oud kasteel, een kerk, een kapel met bijhorende tuin, mooie straatjes.
Jammer genoeg was dit weekend het kasteel, de kerk en de kapel niet toegankelijk wegens een trouwfeest. Het moet blijkbaar een bekend koppel zijn want het halve dorp was aan het vieren op het kasteeldomein.

Afbeelding

Jammer dat we het niet konden bezoeken maar dan hebben we weer een reden om hier in een latere periode nog eens langs te komen.
We bekijken nog wat bezienswaardigheden en begeven ons dan naar de ecluse aan het kanaal waar we op een bankje wat genieten.

Afbeelding

Hierna ging het terug naar de camper waar we de zwoele avond buiten doorbrachten tot het tijd was om weer naar binnen te gaan.

Klik hier om het fotoalbum van Tanlay te bekijken.

zondag 3 september '23

Afstand : 152km

We ontwaken onder een blauwe hemel en volgens de meteo zou het zo nog zeker blijven tot eind volgende week met temperaturen tussen 30° en 35°, je hoort ons niet klagen.
Eerst even naar de plaatselijke bakker en na ons ontbijt zijn we weg naar Decize waar we ons op de plaatselijke camping vlak aan de Loire installeren. Zalig plekje hier.
We genieten wat van de koelte onder de bomen en wandelen daarna eens naar de teen van het schiereiland waarop de camping gevestigd is.
We genieten van de bedrijvigheid op en naast het water.

Afbeelding

Hierna zakken we af naar het centrum. Klein maar fijn met wat bezienswaardigheden en een klein aantal winkels. Maar het is zondag nu dus alles is hier dicht en het is er godverlaten stil. Des te beter voor ons dan kunnen wij in alle rust genieten van de omgeving.

Afbeelding

Op een terrasje genieten van een 51 en een ijsje met slagroom. We installeren ons nog even op een bankje in de schaduw aan de Loire om nog wat kiekjes en video's te nemen.

Afbeelding

Aan de moby genieten we buiten nog na een met deze temperaturen eten we steeds later en later op de avond net zoals de Fransozen. We geraken al goed ingeburgerd.
Buiten nog wat tv kijken tot het echt wel donker is en nog voor de klok twaalf sloeg waren we binnen.Klik hier om het fotoalbum van Decize te bekijken.

maandag 4 september '23

Afstand : 213km

Slowcation door in kleinere etappes naar de streek van bestemming te gaan. Max een 230km en liefst minder, het staat ons wel aan en zo zien we een diversiteit aan plaatsjes. Ontbijten, service doen en daarna naar de supermarkt om de koelkast te vullen en wat drank te kopen. En weg waren we naar de Auvergne waar we toch wel een aantal dagen willen slijten.
Tegen 14u streken we neer in Blesle waar we ons op de camperplaats van camping-car park installeerden.
We genieten er wat van de zon en rond 16u gaan we eens naar het dorpje dat tot de categorie van de beaux villages hoort.

Afbeelding

Nu op een maandag uitgestorven in het naseizoen en dat vinden we helemaal niet erg, zo kunnen we weer ongestoord wat rondstruinen.

Afbeelding

De abdij, de tour horloge, de oude badplaats en de historische steegjes. Heel mooi hier.
Nadat we alles bekeken hadden belanden we op het terras van La Boutique, en zalige keet die uitgebaat word door Toon uit West-Vlaanderen. Hij woont hier permanent en geniet daar heel hard van.

Afbeelding

Na ons terras keren we terug naar de camper. Nog wat pootje baden in de naastgelegen rivier en daarna rustig aan het eten beginnen zodat we iets voor 20u aan tafel zaten te smullen.
De zwoele avond maakte dat we buiten bleven hangen tot het bedtijd was.

dinsdag 5 september '23

Afstand : 0km

Vandaag krijgt de camper wat rust en gaan we ons ander paard aan het werk zetten.
De motorfiets word klaargezet na het ontbijt en rond 10u zijn we vertrokken voor een ritje van bijna 160km door het regionaal park Livradois-Forez in de Auvergne.
Een zeer heuvelachtig gebied met schitterende uitzichten en prachtige bossen.
Het is hier ook vergeven van mooie historische gehuchtjes.

Afbeelding

Soms vraag je jezelf af hoe sommige het gevonden hebben om op bepaalde plaatsen een huis te plaatsen. Je komt ze op godvergeten plaatsen tegen.
De wegen zijn hier trouwens overal van uitstekende kwaliteit, het verbaasd me zelfs dat grote delen kunnen wedijveren met de Luxemburgse kwaliteit. Bikerheaven zeg maar en een must-do voor elke Biker Friend.
In La Chaise-Dieu houden we halt om iets te eten en te drinken, daarna struinen we er eens rond. Een bekende plaats hier voor de pelgrims die onderweg zijn naar Compostella.

Afbeelding

Op en neer gaat het hier, van links naar rechts. Ondanks het warme weer halen we ons hartje op.
Je komt hier ook ontzettend veel kastelen tegen, de ene al wat bombastischer dan de andere en steeds op mooie uitzichtspunten.

Afbeelding

Iets na 15u zijn we terug aan de camper waar we nog wat kunnen nagenieten van de rit.
De gpx-track van de rit kan je downloaden op G-Ti, MRA en Wikiloc.
De schaduw onder de bomen zorgt ervoor dat we nog lang kunnen genieten van houdbare temperaturen want hier in de vallei tikt de thermometer 36° aan.
Ons bed zien we pas na middernacht en gelukkig zijn de nachten naast de rivier hier kil zodat we goed kunnen slapen.

Het fotoalbum van Blesle en onze motorrit kan je hier bekijken.

woensdag 6 september '23

Afstand : 44km

Vandaag maken we een kleine verplaatsing met de camper van ongeveer 44km. Na het ontbijt en onze service verhuizen we naar Murat waar we ons installeren op een andere camperplaats uit de camping-car park reeks. Voor we de camperplaats oprijden nog eerst even de koelkast vullen bij de supermarkt en dan kunnen we er weer een aantal dagen tegen.
Iets voor de middag rijden we de camperplaats op en al gauw zitten we buiten aan ons middageten met zicht op de Notre Dame van Murat.

Afbeelding

Rond 15u wandelen we naar het centrum dat op ongeveer 15 minuutjes stappen ligt. Eerst de toeristische dienst binnen voor een stadsplan en dan kan onze verkenning starten.
De historische huisjes en enge steegjes zijn echt leuk om zien. Er zijn hier wel een aantal heel steile straatjes in het piepkleine stadje. De marktplaats, het gemeentehuis en de kerk zijn echt wel de moeite waard om te bekijken.

Afbeelding

Een terrasje met zicht op het gemeentehuis is zalig om doen. Er is wel wat animo op de straat en zo hebben wel wat beweging rondom ons.

Afbeelding

Hierna gaat het terug naar de camper waar we iets na 18u terug aankomen. Buiten eten en genieten van de zon is onze bezigheid voor de rest van de dag. Tegen 21u is het ondertussen al pikkedonker en fris zodat we de rest binnen doorbrengen voor we gaan slapen.

donderdag 7 september '23

Afstand : 0km

Tijd voor het stalen ros vandaag, we gaan eens wat cols oversteken en tegen 10u zijn we weg.
Het is en blijft een heel mooie bikerstreek. Goede banen veel bochten en heel veel hoogteverschillen.
Minder bekend bij het gros van de bikers, maar ze weten echt niet wat ze missen.

Afbeelding

Buiten op de Pas de Peyrol die overbekend is door de Puy Mary kom je nergens veel motards tegen. Ik kon ze op minder dan een hand tellen en we hadden dus de baan heel dikwijls voor ons alleen.

Afbeelding

De minder bekende cols zijn echt wel fijn om doen. En dan spreken we over cols zoals col du Grifoul, col prat de bouc en col de Curebourse. Godverlaten en als je dan ergens foto's staat te trekken dan stopt er wel een local met de wagen om te vragen of we de weg kwijt zijn en krijg je direct een uitleg van de streek er bovenop. De enige keren dat er hier regelmatig motards zien is in augustus en buiten die maand zijn ze zeldzaam volgens onze plaatselijke gids. Vooral veel wandelaars hier.

Afbeelding

We vermijden onderweg nipt een aanrijding met een pikzwarte slang van 1,5m die de straat oversteekt en een bijtgraage hond die uitbreekt als we juist voorbijkomen. Maar niks aan de hand en het zicht op de kapel Saint-Roch krijgen we er gratis en voor niks bovenop.

Afbeelding

Rond 15u zijn we terug aan de camper wanneer de temperatuur weer boven 30° komt.
Het was weer een fijn ritje in een wondermooie streek en de rest van de dag is relaxtime.
De gpx-track van de rit kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

vrijdag 8 september '23

Afstand : 0km

We zijn al weer een week onderweg en hebben al ongelofelijk wat gezien. Binnen 9 dagen moeten we weer thuis zijn maar in die tijd die rest gaan we nog wel wat zaken extra zien. Vandaag zijn we allezins weer weg voor een motorrit. Als je daar in deze streek niet van profiteert dan ben je goed gek, en al zeker bij dit zomers weer. Eerst ontbijten en tegen 10u trekken we er terug tussen uit.
Deze keer rijden we naar de cols vestizoux, volpilière en la chaumoune. Weer heel onbekend voor velen maar toch heel leuk met de hoogste op 1317m en prachtige panorama's.

Afbeelding

Wat ons wel opvalt is hoe verbrand het gras is van de heel hoge temperaturen in augustus toen er in de schaduw 45° gehaald werd, het ziet er hier nu allemaal zo ros uit. Die temperaturen zijn gelukkig nu niet meer het geval. De temperaturen zijn hier momenteel maximaal 34° en dan nog maar pas in de late namiddag.
Heel schappelijk hier en het voelt ook niet zo aan als bij ons, het is veel beter te verdragen.
Nu op de cols zagen we wel wat motards maar de kleine valleien die wij deden daar waren we weer moederziel alleen. Op sommige plaatsen kan het hier echt wel desolaat zijn. Een ongelofelijke oase van rust, natuurlijk zullen de locals dat niet denken als mijn boxermotor voorbij komt geraast. En de uitzichten die je op die vergeten wegen voorgeschoteld krijgt zijn ook weer om u tegen te zeggen.

Afbeelding

Aan de kapel van Valentine genieten we van het uitzicht op de streek terwijl we ons neer vleien op een stukje gras in de schaduw. En wanneer het heetst van de dag eraan kwam waren wij terug aan de camper om te relaxen.
De gpx-track van de rit kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
's Avonds nog lekker gaan eten in le comptoir en onze dag was weer geslaagd, een restoke dat je niet mag missen.Klik hier om het fotoalbum van onze periode in Murat te bekijken.

zaterdag 9 september' 23

Afstand : 129km

Vandaag verhuizen we naar Sévérac in de Aveyron.
Na het ontbijt maken we alles klaar, we springen nog eens de intermarché binnen en zeggen daarna goeiedag tegen Murat. Een leuk en aangenaam plekje.
Onderweg nog ergens op een parking ietss eten en tegen 14u kwamen we aan in Sévérac waar we ons op een acsi-camping installeerden.
Hier genoten we eerst wat van de zon en tegen 16u gingen we eens een kijkje nemen aan het kasteel en in het middeleeuws dorpje.

Afbeelding

En wederom liggen er in het dorpje heel enge en steile wegen. Hoe de oudjes en mindervaliden hier hun mobiliteit aanhouden dat weet geen mens. Maar als er hier wonen en dat doen ze, dan zal het niet makkelijk zijn voor hen om zich te verplaatsen zonder hulp van buitenaf.
Het dorpje zelf is echt wel weer prachtig om zien.

Afbeelding

En ook het kasteel dat een ruïne is, is een bezoekje waard. Gratis buiten het seizoen en je hebt er een magnifiek uitzicht over de streek. Schitterend gewoon.

Afbeelding

Langzaam zakken we terug af naar de camping via andere straatjes van dit prachtig dorpje.
Aan de camping is het nu vooral nog genieten op ons terrasje buiten tot het tijd werd om te gaan slapen.

zondag 10 september '23

Afstand : 0km

Motortijd vandaag. Er staat een ritje door de Grand Causses, Cevennes en de gorges du tarn op het programma.
Eerst ontbijten, daarna alles klaarzetten en hup rond 10u zijn we er op uit.
Een hele andere natuur dan in de Auvergne en echt weer de moeite waard. Het is hier vergeven van mooie kleine gehuchtjes en historische plaatsjes en ook de natuur is ruwer.
Het kasteel van Peyerlade bijvoorbeeld, wat een pracht en praal moet dat ooit geweest zijn in zijn piekperiode.

Afbeelding

En tegenover historische zaken staat er natuurlijk altijd iets modern en in dit geval is dat de bekende viaduct van Milau, één van de grootste tuibruggen in Europa. En die bekijk je het best in al zijn pracht en praal vanop één van de panoramische uitzichtspunten.

Afbeelding

Op en neer, links en rechts, over de causses, langs de gorges. Gewoonweg subliem. Een must om te doen, en we doen een plekje uit de oude doos aan waar we in 2011 ook geweest zijn en dat is het uitzichtspunt van de point sublime. Nog altijd even magisch als 12 jaar geleden toen we hier ook stonden. Maar het moet gezegd worden dat het in die 12 jaar wel veel toeristischer geworden is.

Afbeelding

De point sublime is onze laatste stop van de dag, hierna gaat het weer richting de camper waar we nog wat nagenieten, en duik in het zwembad doen en iets eten in het restaurantje van de camping zelf.
De gpx-track van de motortocht kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Dan nog even op het eigen terrasje voor we gaan slapen zodat we morgen aan onze laatse wel verlof kunnen beginnen.

maandag 11 september '23

Afstand : 0km

Vandaag is het nog een laatste dag met warm en zonnig weer en daarna zouden het twee regenachtige dagen zijn volgens de meteo .
Dus daar gaan we nog eens van profiteren om met de motor en paar zaken te bezoeken.
Na het ontbijt zijn we dan weg en rijden we door een stukje door de Grand Causses en de Aveyron.
Meer open zichten hier en licht glooiend. Licht glooiend is natuurlijk relatief als je weet dat de heuvels hier een paar honderd meter hoger zijn dan het hoogste punt van België. Het is in elk geval heel leuk rijden hier.

Afbeelding

Één van de zaken die we eens gaan bekijken is het gat van Bozouls. Een soort van reusachtig natuurlijk gat in het midden van het dorp en dus omgeven door huizen, in dat gat is dan nog een klein stuk schierrots met een kerk en wat oude huizen op.
Heel speciaal om zien maar wel mooi.

Afbeelding

Estaing aan de rivier Lot is ook zo een middeleeuws dorpje dat je moet gezien hebben. Vooral het kasteel dat boven het dorp uitsteekt is een eyecatcher.
We struinen er wat rond, doen een terrasje en genieten van de dag.

Afbeelding

Van hier uit gaat het terug richting de camper door een paar mooie valleien en langs leuke bezienswaardigheden. Overal kom je hier wel iets tegen in deze uitgestrekte regio. Je kan hier blijven ontdekken.

Afbeelding

Aan de camping zelf is het de rest van de namiddag nog wat relaxen en alles al een beetje op zijn plaats te zetten om morgen onze eerste stap dichter naar België te zetten.
De gpx-track van de rit kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

Klik hier om het fotoalbum van onze tijd in Sévérac te bekijken.dinsdag 12 september '23

Afstand : 112km

D-day vandaag en dat wil zeggen dat we wat meer afzakken naar naar onze geboorteplaats, maar we gaan nog niet overdrijven. Ontbijten en het laatste rijklaar zetten en weg waren we. Een fantastische streek waar we zeker ooit nog eens terecht komen.
In Mende vullen we de koelkast nog eens in de super u.
Het slechte weer blijft nog wat uit en we belanden uiteindelijk in Langogne waar we aan het Lac du Naussac op de camperplaats gaan staan.
Het was maar een kleine stap huiswaarts maar we hebben nog wat tijd en het is nog steeds droog en aangenaam buiten. Daar moet van geprofiteerd worden.

Afbeelding

Het enige echte wapenfeit van de dag is onze wandeling naar de barrage van Naussac op ongeveer 2km van de camperplaats. Langs de wandelweg die deels langs de baan gaat wandelen we naar ginder en bekijken we de zichten aan de barage.

Afbeelding

Langs de waterlijn gaat het dan terug tot aan het centre nautique. Hier en daar een meeuw, de geur van vis, precies de zee maar dan met een ander zicht en zonder schelpen op het strand. In elk geval leuk om doen.

Afbeelding

De lucht is ondertussen helemaal veranderd en in de verte is er regen te zien en donder te horen. Maar eer ze bij ons is, is het toch al 19u voorbij en hebben we al bij al een droge dag gehad en dat ondanks de tegenovergestelde weersvoorspellingen.

Afbeelding

Dus de rest van de avond brengen we door onder het tikken van de regen op het dak.
Het fotoalbum van Langogne kan je hier bekijken.

woensdag 13 september '23

Afstand : 252km

De voorspelde regendag voor vandaag komt uit, we staan nog wel droog op maar daarna zijn er maar zeer weinig droge momenten. Tijd om een heel stuk terug te rijden en dat doen we tot in Paray-le-Monial.
Een historisch dorpje met de abdij als grootste trekpleister.

Afbeelding

We installeren ons op de camperplaats en wonder boven wonder stopt de regen die we de hele dag hebben gehad. Net op tijd om droog ons bezoekje aan het dorp te doen. We snuisteren er rond aan de abdij en in de tuinen en parken en bekijken de verschillende kappellen.

Afbeelding

Mooi om zien maar je moet er natuurlijk tegen kunnen dat hier veel rondom het katholicisme draait. We snuisteren ook eens rond in de straatjes en bekijken het hotel de ville eens van naderbij. Het is weer allemaal de moeite om zien.

Afbeelding

Na ons bezoekje keren we terug naar de camper om dat de rest van de dag af te sluiten.
Het fotoalbum van Paray-le-Monial kan je hier bekijken.donderdag 14 september '23

Afstand : 126km

Na het ontbijt kramen we op en gaan daarna nog een laatste keer tijdens onze vakantie naar de supermarkt.
Zondag zijn we weer thuis en we moeten zien dat we extra eten hebben zodat we ons thuis niet moeten dood haasten om naar de supermarkt te gaan. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het hier goedkoper is dan bij ons.
Na de inkopen gaat het dan weer verder naar Saulieu in de Morvan waar we nog 2 daagjes zullen spenderen op een camping.
In de namiddag doen we nog een bezoekje aan het kleine maar fijne dorpje. leuke steegjes en gebouwen, een mooi gemeentehuis en nog andere historische bezienswaardigheden. Er zaten wel wat pareltjes tussen.

Afbeelding

Ook de basiliek is een kijkje waard. Nog ergens een terrasje meepikken waarvan de eigenaar/garçon altijd alles vergat en zaken bracht die niet besteld waren. Dat was soms wel lachen geblazen, maar uiteindelijk raakte wel iedereen bedient. Volgens onze Nederlandse buurman kwamen ze hier waarschijnlijk alleen uit medelijden. Ach ja de Franse charme, je bent voor of je bent tegen terwijl onze andere buurman genoot van zijn roséwijntje dat hij had gekregen in plaats van de bestelde rode bordeaux.

Afbeelding

Rond 17.30u waren we dan weer terug aan de camper waar de rest van de avond alles op vakantietempo gebeurde.

vrijdag 15 september '23

Afstand : 0km

Ze geven vandaag een mooi dagje en dus tijd om het stalen ros van stal te halen. Een laatste keer deze vakantie.
En ondanks dat we in de Morvan zitten gaat ons ritje voor 3/4 buiten deze regio. We treden van de platgereden banen af en rijden vooral in de regio van de Côte d'or en dan meer bepaald de Auxois rond. Je kan de motards in dit gebied op 1 vinger tellen en daaraan zie je dat de massa niet buiten de bekende plaatsjes durft komen.
En wat je niet kent kan je niet missen natuurlijk, maar wat een heerlijk stuurgebied is dit. Verleden jaar heeft de Yonne mij verrast en nu worden we wederom verrast. Prachtige bochtige banen van uitstekende kwaliteit in een heuvelachtig gebied met fantastische uitzichten en prachtige valleien.

Afbeelding

En als er deze rit dan toch iets bekend was dat we deden dan was dat het dorpje Chateauneuf uit de 'beaux villages' reeks waarvan het kasteel en heel opvallend uitzichtspunt is en de steegjes in de middeleeuwse categorie thuis horen. Wat rondstruinen en op een terrasje iets eten is wat we er doen.

Afbeelding

We rijden via de vallei van het Bourgondisch kanaal met zijn ecluses met redelijk wat kastelen en vinden een zen momentje op een heel mooi uitzichtpunt over de vallei en aan het reservoir van Grosbois genieten we aan de oever.

Afbeelding

Ook het kasteel van Mont Saint Jean was een verrassing die we gepresenteerd kregen waaraan we ons niet verwacht hadden. Ze hebben hier heel wat mooie zaken en die ga ik zeker eens na pluizen voor een volgende keer dat we deze streek aandoen.

Afbeelding

Tegen 16u zijn we terug aan de camper waar we nog nagenieten van deze onverwacht mooie streek.
Een streek die we als motard veel beter kunnen appreciëren dan de Morvan.
De gpx-track van de motorrit kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Na het avondeten breng ik ook al een deel in gereedheid zodat we morgenvroeg op tijd kunnen vertrekken voor onze langste trip van dit verlof en we zo niet heel ver meer van de Belgische grens zitten.

Klik hier om het fotoalbum van Saulieu en onze motorrit te zien.

zaterdag 16 december '23

Afstand : 290km

We staan op onder een grijs gesternte, dat was ook niet het weer dat ze aangekondgid hadden maar daar gingen wij toch geen last van hebben aangezien we een grote stap huiswaarts gingen zetten. En die stap deden we naar Varennes-en-Argonne op een dikke 80km van de Belgische grens. We plaatsten er ons op de municipal en rond 15.30u gingen we eens een kijkje nemen in het kleine dorpje waar heel veel rond de eerste wereldoorlog draaide.

Afbeelding

De kerk, tour d'horloge en wat huisjes mochten gezien worden. Maar buiten een bar-tabac, een resto of 2, de bakker en de supermarkt was er niet veel beweging te zien voor een zaterdag.
De bar-tabac is nu buiten seizoen maar open tot 12u dus nog ene gaan drinken op Franse bodem zat er voor onze laatste avond niet meer in. Dat moesten we dan maar aan de camper doen.

Afbeelding

Tegen 17u waren we alweer terug aan de camper en daar gingen we niet meer weg vanavond.
tegen 19.30u kwam de regen die tot 23u zou aanhouden dus dan maar binnen wat tv kijken en even laten bezinken wat de reis ons gebracht heeft.
En zoals gewoonlijk is het niet de bestemming maar de reis die voor ons belangrijk was en we hebben weer heel wat herinneringen opgebouwd die ze ons nooit meer afnemen.
Het fotoalbum van Varennes-en-Argonne kan je hier bekijken.Zondag 17 september '23

Afstand : 250km

Afbeelding

Ons laatste ontbijtje van ons groot verlof op Franse bodem. Alles rijklaar maken en de motor starten.
Terug de grens over naar België, terug putten ontwijken in de straat, terug wegenwerken met een bedenkelijke kwaliteit, terug absurde omleidingen, terug ..... tja.
Maar hé we hebben een leuke tijd beleefd en onze reis was weer fantastisch en voor herhaling vatbaar.
De herfst staat nu echt wel weer voor de deur en de komende weekends dat we weg kunnen met de camper gaan we van de herfstkleuren profiteren.
Maar nu eerst thuis wat acclimatiseren en daarna terug in ons werkritme geraken.De gpx-track van de camperroute met alle waypoints van de slaapplaatsen kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.

Dank alvast voor het lezen van ons reisverslag.

Afbeelding
Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van onze grote trips