Varkenskot
Varkenskot

Hoe het allemaal begon ?


De camperreizen zijn begonnen in 2005 toen we voor de eerste keer eentje huurden. We waren al gauw verkocht en nog datzelfde jaar was de bestelbon getekend. Eerst hebben we bijna 10jaar met een Mclouis Glen 440 gereden en sinds 2015 is dat een Mclouis MC2-73G.

Van in het begin maakte ik reisverslagen, eerst was dat via de vroegere internetdienst van 'MSN groups' dat in 2009 opgedoekt werd.

Daarna zijn we overgestapt naar het formaat van PHPBB3 waaronder ook veel fora werkten. Ik was dat gewoon om te gebruiken omdat ik op verschillende fora aanwezig was. Echter de evolutie van PHP en het vele onderhoudswerk dat er bij komt kijken als er een nieuwe versie uitkomt deed me besluiten om het na een aantal jaren over een andere boeg te smijten. Ook aangezien de oudbolligheid van PHPBB3 wou ik eens iets anders en zodoende proberen we eens een ander formaat waarvan je hier de vruchten kan zien.

We houden echter van ons gemak en daarom gebruiken we de websitebuilder van de provider die uiteraard steeds gelimiteerd is maar daarvoor niet minder slecht is.

Waarom de naam Varkenskot ?

Waar komt eigenlijk de naam vandaan ? Dat is een vraag die velen stellen. Hij staat ook in het groot achteraan de camper en de afbeelding heeft toch wel overal bekijks. Regelmatig is er wel eens iemand die denkt dat ik een slager of varkenskweker ben, een zeldzame keer vraagt er zich wel eens iemand af of het binnen in de camper er zo vuil uit ziet zoals in een varkensstal, waarop ik dan bevestigend antwoord, zo ben ik nu éénmaal. Ik lach ik zever, ik zwans en men zegt soms wel eens dat ik een varken ben, ons mobiel huisje is ons kot en als je een varken in een kot zet dan krijg je een varkenskot. Meer moet je eigenlijk achter die naam niet zoeken en ik vond eigenlijk ook wel fijn dat een varken op een camper opvalt, het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat er iemand foto's van de afbeelding komt maken of dat de hoofden van voorbijgangers richting de achterwand van de camper draaien. Je ziet de verwonderde blikken overal en de naam gaat over de tongen. En zo ben ik weer blij dat ik een glimlach op iemand anders gezicht kan toveren want lachen is gezond.


You Tube kanaal.

Sinds enkele jaren maak ik ook kleine video's van de plaatsen waar we geweest zijn. Hiervoor gebruik ik 2 drones namelijk de DJI Mini 2 en de DJI Mavic Pro. Als handcamera word de DJI Osmo Pocket gebruikt.

Die video's worden achteraf bij in de reisverslagen geplubiceerd. De reden waarom de filmpjes pas achteraf worden toegevoegd is gewoon omdat de montage veel meer werk vraagt dan enkel maar een reisverslag te maken. Dus achteraf nog eens een reisverslag herlezen kan tot verrassingen zorgen door de toevoeging van een extra video.

Wil je rechtstreeks naar mijn You Tube Kanaal dan kan je best op deze link klikken en dan kan je daar alle video's rechtstreeks bekijken.


Allezins wens ik jullie welkom op mijn site en wens jullie veel leesgenot hier.

Patrick & Carla