Struinen rondom het Canal des Ardennes 19-22/7/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 330
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Struinen rondom het Canal des Ardennes 19-22/7/'24

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 19 juli '24

Dit weekend is het onze nationaal feestdag en omdat deze op zondag valt krijgen we die op maandag.
Een verlengd weekendje dus en daar zeggen we geen nee tegen.
Deze keer trekken we na het werk naar Frankrijk en gaan we naar Le Chesne waar we ons op de camperplaats installeren.
We genieten er buiten nog van een zwoele avond en een mooie zonsondergang.

Afbeelding

zaterdag 20 juli '24

We slapen vandaag lekker uit en staan op met een stralende zon. 8.30u en nu al 24°, dat beloofd een hete dag te worden. We nemen ons ontbijt tot ons en daarna maken we ons klaar voor een wandeling naar en rond het 'lac de bairon'. Het is juist geen 28°als we om iets voor 10u van start gaan, deze temperaturen zijn we niet meer gewoon en we zullen er momenteel ook niet gewoon aan worden aangezien ze deze avond al weer fikse onweders geven om daarna wederom een temperatuursval te hebben.
Maar vandaag gaan we toch profiteren en al gauw zijn we weg onder een blakende zon voor een wandeling van ongeveer 10km.
Eens aan het meer besluiten we om tegen de klok in eerst naar de dam te wandelen zodat we daar wat kunnen rondkijken en genieten van de uitzichten.

Afbeelding

Hierna wandelen we naar het zwemstrandje wat we dachten om iets te drinken maar de kiosk was dicht net zoals de nabij gelegen bar en op de camping wat verder was ook niets te vinden dat open was.
Zoiets snap je toch niet aan een toeristisch meer met een lekker weertje en toch wel wat volk en dan nog tijdens de zomervakantie. Dan kan je iets verdienen en doen ze niet open.
We wandelen dan maar door en gaan langs een ander brugje terug het water over. Aan de ene kant een vis, zwem en roeimeer, aan de andere kant een rustig meer met heel wat vogels.

Afbeelding

Eens rond gingen we langs dezelfde weg terug naar Le Chesne waar we ons in de plaatselijke bar te goed deden aan wat drankjes. Gelukkig toch iets open zodat we de plaatselijke horeca konden sponseren.

Afbeelding

Van hieruit waren zeer snel terug aan de camper waar we ons middageten konden nemen en wat van de zon genieten. De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti en Wikiloc.
Rond 15u gingen we nog eens rond in het piepkleine dorpje. Ze hebben een leuk centrum aan het Ardennen kanaal en daar ligt eigenlijk alles geconcentreerd samen.

Afbeelding

We nemen er eens een kijjkje binnen in de bombastische kerk die wat sober was maar wel heel proper. Ook was het er echt wel lekker koel, dat deed deugd met die 32° die we buiten momenteel in de schaduw hebben. In het kleine centrum zijn we snel rond dus dat was nog even een terrasje in de bar-tabac en een bezoekje aan de superette voor we terug naar de camper gingen.

Afbeelding

Hier was het vooral genieten van van de welke en zwoele avond. En het aangekondigde zware onweer was rond middernacht wat lichte regen met in de verte zware bliksems, zodoende hadden wij geluk en op andere plaatsen hadden ze dan weer pech dat kletterde dat het een lieve lust was.

zondag 21 juli '24

Een mix van grijs en blauw is wat de hemel ons aanbood bij het ontwaken. Het was in elk geval droog en volgens de meteo zou dat hier ook zo blijven.
Na ons ontbijt zijn we weg naar Pont-à-bar waar we een gedoogplaats aan het begin van het Canal des Ardennes kenden.
Rond 10.30u waren we ter plaatse en al gauw zaten we buiten te genieten. De temperatuur zat goed en het voelde zelfs een beetje zwoel aan.

Afbeelding

Rond 14u gingen we voor een wandeling. De bedoeling was van een luswandeling te maken maar dat kwam niet goed. Buiten langs de kanalen wandelen heb je hier een zeldzame wandelweg tussen de weiden en de bossen. En die door de bossen was natuurlijk volledig overwoekerd door bramen en omgevallen bomen. Waarschijnlijk heeft het onderhoud van deze wandelwegen in deze afgelegen contreien geen prioriteit, wie zal het zeggen.

Afbeelding

We wandelen dan maar een stukje langs het kanaal om daarna op onze stappen terug te komen. Je hebt hier regelmatig mooie panoramische zichten op deze prachtige heuvelachtige streek.
Ook kom je hier op verschillende sassen tegen op dit kanaal die elke schipper zelf dient te bedienen. Zo zie je regelmatig een bootje kabbelen door het water waarna er in elk sas hetzelfde ritueel plaats vind, en je vind hier wel wat sassen.

Afbeelding

Een drankje nog aan de bar van de kleine jachthaven voor we terug naar de camper gingen waar we de rest van de dag nog doorbrachten. De voorspelde regen van vandaag hield zich beperkt tot een bui van een kwartier in de avond. En de zonsondergang kregen we er daarna gratis bovenop.

maandag 22 juli '24

Uitslapen en ontbijten voor we hier weer naar huis vertrekken. In Sedan gaan we eerst nog naar de supermarkt voor we verder rijden. Onderweg doen we nog twee andere stops waarvan eentje om te tanken en eentje voor het middageten.
Het was weer een leuk weekend, nog eentje te gaan voor we effectief aan ons groot verlof beginnen.



Klik op deze link om het fotoalbum van dit weekend te bekijken

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie