Ardeche en Camargue 2010

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 329
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Ardeche en Camargue 2010

Bericht door Patrick & Carla »

Vrijdag 20 augustus

Route : Lubbeek - Tienen – Jodoinge – Namen (E411) – Arlon (E25)

Afstand: 177km

Rond 19u zetten we onze neus richting Arlon. De start van ons groot verlof naar het zuiden van Frankrijk, meer bepaald de Ardéche is gegeven. In Arlon Zetten we ons op de stelplaatss aan de brandweer. Ideale tussenstop als je pas ’s avonds vertrekt richting Frankrijk.
Eénmaal aangekomen strekten we onze benen met een kleine wandeling en daarna keken we nog een beetje TV. Tegen 23u lagen we in ons bedje, want morgenvroeg na het ontbijt zetten we koers naar Baume-les-Dames.

Zaterdag 21 augustus


Route : Arlon (E25) – Luxemburg (A31)– Thionville(A31) – Nancy(A31/E23) – Epinal (A33/E23)– Luxeuil les Bains (E23/N57) Vesoul (D64/N19) Autrey le Val (D9) – Baume les Dames(D486)

Afstand : 365 km

Na het ontbijt vertrokken we richting Frankrijk onze neus werd richting Baume les Dames gezet. Het was één van de langere etappes richting het zuiden. Op een file in Thionville en één keer verkeerd rijden na ging de route heel vlotjes.
Toen we aankwamen in Baume les Dames was de stelplaats boven vol, we zetten ons beneden en we hadden geluk er kwam een plaatsje vrij. Al gauw hadden we het ingenomen.
Na het eten gingen we het stadje bezoeken. De natuur van de omgeving was mooi, maar het stadje zelf stelde niet veel voor.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Toen we terug aan de moby waren was het nog steeds 28° ( het was er vandaag bijna 35° geweest). We keken nog wat tv voor we gingen slapen.

Zondag 22 augustus

Route : Baumes les Dames (D50)- Orsans (D50) – Valdahon (D50) – Pontarlier (N57/E23)-Champagnole(D471) – Les Rousses (N5) – Gex (D1005) – Bellegarde sur Valserine ( D984c/D884 ) – Rumilly (D1508/D910)- Pontverre (D16/D64)

Afstand : 264km

Na het ontbijt besloten we door te rijden, ze gaven voor vandaag 38° en de plannen waren om eerst met de fiets te gaan rijden maar dat zagen we met deze warmte niet zitten. Alsook het vrouwtje haar knie was wat gezwollen dus dat ging zeker niet gaan. Als we nu doorreden waren we ook een dagje vroeger in de Ardeche wat tenslotte ons doel was voor deze vakantie.
We stopten eerst nog aan Grotte de la Glaciere voor een bezoekje. Het was meer dan de moeite waard, alleen jammer dat de warme winters van de vorige jaren hun invloed achterlieten. De beste tijd voor bezoek is april, mei en juni.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

We reden door de Jura en onderweg deden we weer ideetjes op voor een volgende vakantie in Frankrijk. De natuur was ook in dit gedeelte weer onnoemelijk mooi.
Onderweg stopte we ook op Monts Jura waar overnachten mogelijk was en waar je een mooi uitzicht hebt op de mont blanc en Lac Leman.

Afbeelding Afbeelding

De dag was nog jong dus de weg werd verder gezet.
Onderweg stopte we nog voor te eten en dan was het nog een beetje tot Pontverre waar de Gorges du Fier lag die we morgen zouden bezoeken. We installeerden ons er op de grote parking waar het zeer rustig was.
We deden nog een avondwandeling naar het gehuchtje Pontverre waar ook een kasteel stond, namelijk het chateau de Montrottier.

Afbeelding Afbeelding

Hierna relaxte we wat aan de MH en daarna keken we nog wat tv voor we gingen slapen.

Maandag 23 augustus

Route : Pontverre – Rumilly (D16/D64) – Chamberry ( D1201 ) – Voiron (D1006/D520) – Romans sur Isere (D1092/D92N) – Valence (E713/N532) – Le Teil (N7/D11/D86) – St. Germain (N102/D103) – Chauzon (D579/D308)

Afstand : 270km

Na het ontbijt bezochten we de Gorges du Fier, een prachtig natuurfenomeen waar het water in de loop der tijden de rotsen geërodeerd had. Een prachtig schouwspel viel ons te beurt.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Na het bezoekje aan de Gorges maakten we ons klaar voor onze trektocht naar de Ardeche. We zagen dat het maandag was want de drukte op de baan was groter. Daar péage niet aan ons besteed was deden we wel wat tijdverlies op in de grote steden maar buiten dat was het wel goed en mooi rijden.
Eénmaal aangekomen in Chauzon installeerden we ons op de camping en na het avondeten en een frisse douche deden we nog een avondwandeling naar de rivier en naar het stadje waar we op het enige terrasje van de stad een lekkere pastis dronken.
Toen we terug waren keken we aan de moby nog gezellig wat tv voor we gingen slapen.

Dinsdag 24 augustus

Afstand : 0km

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een fikse wandeling richting Balazuc. Het eerste gedeelte was zeer rotsachtig met zeer mooie vergezichten over de rivier ardeche.
In vieil Audon hielden we halt voor een appelsap gemaakt door de plaatselijke boer. Mmmmm Wat was dat lekker.
Hierna wandelden we verder langs de boord van de ardeche tot in Balazuc, een karakterdorpje op de wand van de rotsen.

Afbeelding Afbeelding

In Balazuc kochten we wat postkaarten en daarna waren we verder. De terugweg richting Chauzon was aangevangen en de natuur was danig veranderd maar zeker niet minder mooi.

Afbeelding Afbeelding

Aan de brug naar Chauzon dronken we een lekker pastis (of 2) en door de lange wandeling die we hadden gedaan en de blijkbaar nieuwe vochtvoorraad die ons lichaam nodig had zakte dit direct naar onze benen. Gelukkig was het van daar uit niet ver meer naar de camping.
Het was een wandeling geworden van bijna 16km maar deze was meer dan de moeite waard. De rest van de dag was het relaxen en een goede duik in het zwembad, die we zeker verdiend hadden.

Klik op G-Ti om de GPS-track van deze wandeling te downloaden.

Het avondeten namen we in het enige resto die Chauzon rijk was. We hadden geen zin om te koken en daar was het rustiger en gezelliger eten dan op de camping. Zeker de moeite om tot ginder te wandelen.
Hierna nog wat relaxen aan de moby aleer we gingen slapen.

Woensdag 25 augustus

Route : Chauzon (D308) – Pradons (D579) – Vallon Pont d’Arc.

Afstand : 17km

We ontbeten rustig, daarna pakten we in en reden we naar Vallon Pont d’Arc. Het was laag seizoen en we kozen wederom voor een Acsi-camping ipv de stelplaats zelf. Met deze broeierige temperaturen was wat meer luxe meer dan welkom.

Onderweg tankten we nog en gingen we nog winkelen.
Eénmaal geïnstalleerd gingen we op verkenning naar de stad. Een stadje waar je ook wat winkeltjes kon bekijken. Bij de toeristische dienst haalden we wat info en toen gingen we op de terugweg.

Afbeelding Afbeelding

Aan de rivier beleefden we nog een namiddag waterpret waarna we de rest van de avond aan de MH doorbrachten.

Afbeelding

Donderdag 26 augustus

Afstand : 0km

Na het ontbijt gingen we de markt in de stad verkennen die elke donderdagmorgen op de grote parking gehouden werd van 9u tot 13u. Het was een serieuze markt en je had er heel wat bekijks. Er werden ook wat prularia en fruit gekocht. Toen we terug waren hielden we eerst een kleine siësta en daarna gingen we voor een wandeling naar de ruïne van Salazas en het Bois de Les Egaux.
De ruïne was mooi om te zien alsook de kleine straatjes.

Afbeelding Afbeelding

Hierna klommen we wel toch een heel stuk langs rotsachtige paden waar we mooie vergezichten voorgeschoteld kregen.
Daarna veranderde de wandelweg in een echt klauterpad ( best de geel witte vierkantjes volgen want je verdwaald er anders heel snel met die wirwar van wegjes en mogelijkheden op kleine afstand ).
En ook hier kregen we op verschillende plaatsen mooie vergezichten. We zaten echt in the middle of nowhere.

Afbeelding Afbeelding

Het klauterpad ging op en neer over zware rotsachtige wegen en soms smalle richels. Het is aan te raden van genoeg water en stevig schoeisel mee te nemen. Geen route voor minder mobiele mensen, kindjes, mensen met hoogtevrees en mensen met een slechte conditie. Voor al de rest is het een wondermooie wandeling maar verwacht je aan een zwaar parcours ( zeker op het klauterpad dat toch een 4km lang is en waar je maar moeizaam vooruit komt).
In Salazas kun je in een zijstraatje bij een bar terecht dat uitgebaat word door een Gentenaar die daar al 21jaar woont. Een dikke aanrader.
Klik op G-Ti om de gps-track van de wandeling te downloaden.

De rest van de avond was rusten aan de moby tot we ons bedje introkken.

Vrijdag 27 augustus

Afstand : 0km

Vandaag hielden we een luie dag. We deden de was en de plas, gingen wat winkelen en voor de rest hingen we veel aan het zwembad en rusten we uit aan de MH.
De avond brachten we buiten door met een filmpje.

Zaterdag 28 augustus

Route : Vallon Pont d’Arc – St. Martin Ardéche ( D290) – Bagnols sur Cèze (D6068) – Remoulins (D6068) – Beaucaire ( D986/D90 ) – Arles (D15) – St. Maries de la Mer (D570)

Afstand : 154km

Na het ontbijt maakten we ons klaar en vertrokken verder. We reden de Gorges de l’Ardèche af. Onderweg stopten we natuurlijk aan de Pont d’Arc.

Afbeelding

Ook waren er onderweg tal van uitzichtspunten waar we aan sommige stopten om de wondermooie natuur van de Ardèche te aanschouwen. Dik de moeite die route.

Afbeelding Afbeelding

Eénmaal terug onderweg stopten we aan de grotte de Saint Marcel, ook de moeite om te bezoeken.
De waterbekkens en twee klank en licht spelen waren zeker en vast een hoogtepunt.

Afbeelding Afbeelding

Daarna reden we verder, de natuur veranderde naarmate we naar de kust reden maar ze bleef o zo mooi. In Saintes-Marie-de-la-Mer plaatsen we ons op de stelplaats van plage-est.
We deden eerst wat inkopen in de stad en bezochten de toeristische dienst.

Afbeelding Afbeelding

Hierna gingen we eerst ons avondeten nuttigen in de moby.
Daarna gingen we voor een avondwandeling naar het stadje en zagen we ook de zon ondergaan. Het stadje is gezellig en sfeervol met een overvloedige Spaanse invloed.

Afbeelding Afbeelding

De rest van de avond werd gezellig aan de moby doorgebracht.

Zondag 29 augustus

Afstand : 0km

Dagelijkse gewoonte als ik opsta ‘s morgens is een flute gaan halen bij de bakker voor het ontbijt en dat was deze keer niet anders. Het was weeral mooi weer vandaag, we mochten niet klagen we weten dat het in Belgie ongeveer 15° kouder was met regelmatig regen. We lieten het dus niet aan ons hart komen en na het ontbijt deden we een wandeling langs de “plage-est” om te kijken tot waar de mh stonden. Het waren er inderdaad veel, het eerste stuk was geasfalteerd en daar konden zeker 100 stuks staan. Het tweede gedeelte na de redderspost was nog imposanter, het was verharde ondergrond (geen asfalt) en daar konden er nog eens 200 plaatsnemen.
Als je dan weet dat er op de andere stelplaats van de stad er ook nog eens 120 kunnen staan dan weet je dat ze hier aan zee veel MH kunnen ontvangen. Eénmaal op het einde kwamen we terug via de “Bassin du Radeau” wat zeer mooie plaatjes opleverde.

Afbeelding Afbeelding

Klik op G-Ti om de GPS-track te downloaden.

Toen we terug waren hielden we eerst een uurtje siësta en daarna deden we nog een mooie wandeling door de natuur rond de stad. We waanden ons soms echt in een woestenij maar het was wel mooi.

Afbeelding Afbeelding

Hier kan je de GPS-track downloaden.

Toen we terug waren van de wandeling gingen we wat tijd op strand doorbrengen, het was er druk maar zeer zeker doenbaar en totaal niet met bij ons te vergelijken.
Na ons uitje aan het strand gingen we in het stad lekkere mosselen met frit eten. Ook hier kennen ze wat van mosselen (de fritten waren ook ok maar niets beter dan goede Belgische frit), daarbij nog een goed dessertje, een pastis, lekkere rode wijn en een koffie en onze avond kon niet meer stuk.
Hierna kuierden we terug, onze laatste avond aan zee voor we terug afzakten naar de Ardèche. We beseften dat onze vakantie al half om was maar treurden niet met de nog mooie dagen die we voor de boeg zouden hebben. We keken in de MH nog een filmpje aleer we onze alkoof moe maar tevreden indoken.

Maandag 30 augustus

Route : St. Maries de la Mer - Aigues Mortes (D570/D58) – Marsillargues (D34) – Lunel (D34) – Sommières (D34) – Ales ( D6110 ) – Les Avelas ( D904/D104/D901) – Casteljau/ Mazet (D252)

Afstand : 145km

Na het ontbijt trokken we nog eerst naar de markt, een kleine maar zeer gezellige markt. We deden er wat koopjes voor we terug naar de mh trokken.
Na het marktbezoek trokken we terug richting Ardèche ons doel was het gehucht Mazet in de regio Casteljau. We wilden er een paar wandelingen doen in het “Bois de Païolive”. Onze tocht bracht ons door de Cevennes wat ook een mooie streek in Frankrijk is. Eénmaal aangekomen vestigde we ons op de camping Mazet-plage.
Na installatie gingen we de omgeving verkennen.

Afbeelding Afbeelding

In het gehuchtje “Les Borels” kwamen we ook een gratis camperplaats tegen, maar de camping was in laagseizoen en dus konden we genieten van alle luxe van de camping. We gingen nu ook maar één keer op een jaar op groot verlof dus dan is af en toe wat extra luxe mooi meegenomen. Wel geef ik jullie de info over de stelplaats mee.
De rest van de avond zaten we op onze luie krent te genieten van het zonnetje, een goed wijntje en lekker eten.

Dinsdag 31 augustus

Afstand : 0km

Na een rustig ontbijtje, alles op het gemak klaargemaakt voor een mooie wandeling door de presqu’ile de Casteljau. Er waren vier wandelingen hier, waarvan we in een grote lus er drie van gingen doen.
De eerste was langs de chassezac en zo naar boven door de gorges de chassezac tot op de plateau, echt klauterwerk kwam er aan te pas maar deze was wondermooi.

Afbeelding Afbeelding

Als we boven op de grote parking kwamen begonnen we aan deel twee. Deze bracht ons terug naar beneden en via de boorden van de chassezac stegen we tot op een richel die ons langs mooie uitzichtspunten bracht en langs oude huisjes.
Buiten het beginstukje waar we naar beneden moesten klauteren was de richel en de rivierboord makkelijker bewandelbaar dan het eerste deel.
Op het uiterste stuk gingen we in de bar van een camping een goede pastis drinken, hierna was het terug tot op de plateau klimmen waar we aan het derde deel van de wandeling begonnen. Dit deel was het zwaarste van allemaal met veel klim en daalwerk en op regelmatige plaatsen echte klauterpaden. Maar het klauteren loonde wel de moeite voor de uitzichten die we kregen voorgeschoteld. Er was ook weer een richel bij met magnifieke uitzichten.
Het laatste stuk ging terug langs de boord van de Chassezac en we zagen daar ook een paar klimmers aan het werk. Huzarenwerk dat die gasten verrichten.

Afbeelding Afbeelding

Voor we terug waren kwamen we nog een bar tegen waar we wederom een goede pastis binnengoten. Daarna was het richting ons mobiel huisje waar we de rest van de avond relaxten en een stukje aten.
We deden drie van de vier wandelingen, en de drie wandelingen worden elk door een geel vierkantje aangegeven. Samen met de gps-track heb je een mooi overzicht tijdens de wandeling. Jammer dat de topo-france te weinig details heeft er zijn meer wandelwegen dan aangegeven op de kaart.
De GPS-track kan je hier downloaden
Na het eten geraakte we aan de praat met de buren die afkomstig waren uit st.katelijne waver en met een goed wijntje erbij was de avond voorbij voor we het wisten.

Woensdag 1 september

Afstand : 0km

Na het ontbijt deden we eerst wat klusjes en daarna vertrokken we weer voor een wandeling, deze keer gingen we naar het Bois de Païolive waar er drie wandelingen en een GR(4) route waren. Er was de gele,blauwe en groene route.
We deden een deel van de GR en gele route.
En we kwamen terug langs een ander deel van de GR en de blauwe route.

Afbeelding Afbeelding

De groene deden we niet (met rotsen die op dieren zouden lijken) dan hadden we later nog een uitvlucht om hier nog eens terug te komen.
(wel jammer dat ook hier de topo france tekort schiet in detail, maar met een goede track en wat gezond verstand kan zelfs de grootse gps-nerd hier zijn plan goed trekken)
Klik op G-Ti om de GPS-track te downloaden.
In de namiddag waren we terug en daar de Mistral verdwenen was en de temperaturen weer dik boven de 30° kwamen te liggen deden we een ferme siësta en gingen we wat zwemmen in de rivier.
’s Avonds nog een goed BBQ’tje en eentje drinken met de buren en we hadden weer een formidabele dag achter de rug.

Donderdag 2 september

Route : Casteljau/Mazet – Les Vans ( D252/D901) – Aubenas ( D104a/D104) – Ucel ( D578b )

Afstand : 51km

Na het ontbijt ruimden we langzaam op en vertrokken we richting Les Vans om mondvoorraad in te slagen en om een stadsbezoek te doen. Op de parking van de carrefour/ed mag je staan met de mh.
Toen we gingen winkelen zaten er een tweetal zwervers op de parking, tegen dat we gedaan hadden was dat al uitgegroeid tot een zevental en zaten die gasten naar de verschillende mh te kijken. Het vrouwtje voelde zich niet gerust en wou de mh niet alleen laten en wilde door rijden en nadat één van die gasten wat kwam zagen over rijke tist was men goesting ook over. Om alle misere dan maar te vermijden hebben we het stadsbezoek laten vallen en reden we door naar Ucel/Aubenas.
In Ucel installeerden we ons op een asci-camping.
We gingen de omgeving een beetje verkennen.

Afbeelding Afbeelding

En hierna deden we het rustig aan, de was werd gedaan en het zwembad werd bezocht. De avond werd rustig besloten met een glaasje wijn in de hand.

Vrijdag 3 september

Afstand : 0km

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een wandeling. Aan de kerk van Ucel vertrekken een aantal mooie wandelingen, er staat een infopaneel met de routes op.
We kozen voor de kleinste wandeling van 5km (er is zelfs een dagwandeling) van circuit 1. We wilden niet de hele dag weg zijn voor de wandeling want we wilden de laatste was nog doen, een beetje aan het zwembad hangen en in de namiddag Vals-les-Bain bezoeken.

Afbeelding Afbeelding

Op de middag waren we terug.

Klik op G-Ti om de GPS-track te downloaden.

Rond 15.30u namen we de fiets en reden we naar Vals-les-Bain dat ongeveer 2km verder lag. Het stadje is vooral bekend om zijn thermen, artisanale ijsmakers en zijn natuurlijke geiser die om de 6u spuit.
De geiser is mooi om te zien, het alleen is het jammer van het heersend watertekort. Hierdoor is hij niet zo groot, maar toch nog leuk om te bekijken.

Afbeelding Afbeelding

Eénmaal terug besluiten we de avond na het eten met een filmpje en een goed glas wijn onder de mooie hemel.

Zaterdag 4 september

Route : Ucel – Vals les Bain (D578b) – Thueyts (N102)

Afstand : 19km

Na het ontbijt deden we nog alle service aan de mh en weg waren we richting Thueyts. Onderweg sloegen we nog wat proviand in. Toen we in Thueyts aankwamen installeerden we ons op de stelplaats.
We gingen eerst het stadje verkennen, het stond geklasseerd als karakterdorpje en het was inderdaad mooi om zien.

Afbeelding Afbeelding

Hierna gingen we terug naar de mh en hielden we een kleine siësta. Na onze siësta gingen we een kleine wandeling doen die ons langs de “pont du diable”, “de chaussee des giants” en de “echelle du roi” brachten. Zeer mooi om doen.

Afbeelding Afbeelding

Klik op G-Ti om de GPS-track downloaden van de wandeling.
's Avonds aten we nog lekker in een restaurantje en de rest van de avond brachten we luierend door.

Zondag 5 september

Route : Thueyts – Le Puy en Velay ( N102/N88/D906) – Vichy (D906) – St. Pourçain sur Sioule (D6/D2009)

Afstand : 252km

Na het ontbijt vertrokken we. We lieten het zuiden van Frankrijk achter ons en zakten terug af naar Belgie.
We hadden wel nog 4 dagen maar die wou ik gebruiken om op een rustig tempo terug te rijden, we reden namelijk niet langs de péage. Iets waarvan we vinden dat het veel te veel kost en we wilden de omgeving in al zijn glorie bekijken.
De rit bracht ons door de Auvergne en ook hier was de natuur weer uitermate mooi.
Op de stelplaats van St.-Pourçain-sur-Sioule installeerden we ons op de stelplaats.
We verkende het stadje, en daarna genoten we nog van de zon alvorens we het eten klaarmaakte en de avond in rust aan de mh doorbrachten.

Afbeelding Afbeelding

Maandag 6 september

Route : St. Pourçain sur Sioule – Moulins (D2009/N79/N7) – Autun (D779/D973/D981) – Cordesse (D981) – Salieu (D4/D15) – Semur en Auxois (D980) – Montbard (D980 ) – Coulmier le Sec (D980) – Laignes (D21)

Afstand : 254km

Na het ontbijt trokken we rustig aan verder. Onderweg kwamen we weer mooie zaken tegen en bezochten we ook het stadje Salieu.

Afbeelding Afbeelding

Na het middagmaal reden we naar het Lac de Pont. Hier was een grote parking en we wilden daar wat wandelen en overnachten. Eénmaal daar kwamen we tot constatie dat er niet mocht overnacht worden ( er hingen plakken van 21u tot 8u verboden) en de aanpalende camping had speciale tarieven voor mh in het laagseizoen. We wilden er niet op camping gaan en na een kleine wandeling aan het meer waren we weg. Eigenlijk schandalig dat je er niet mocht overnachten, er was namelijk plaats zat en het meer was leeg en verlaten. Op de camping slechts drie gasten, maar we hadden schrik dat als we der toch gingen blijven de uitbater misschien de politie zou bellen (ze zouden niet durven).
Drie km verder was er een stelplaats in het middeleeuws stadje Semur-en-Auxois. Het stadje was aan het vervallen en de stelplaats was aan een kliniek.
We checkte onze lijsten en zagen dat er in Laignes ook een stelplaats was ( ongeveer 45km verder) en weg waren we. Een mooi plaatsje in het putteke van nergens.
Het verlaten dorpje en omgeving werd verkent.
De avond werd doorgebracht aan de mh en de eerste waterdruppels van de vakantie deden jammer genoeg de intrede.

Dinsdag 7 september

Route : Laignes – Chatillon sur Seine (D965) – Bar sur Seine ( D971/D671) – Vendeuvre sur Barse (D443) – Briene le Chateau ( D443) – Montier en Der (D400) – Giffaumont Champaubert.

Afstand : 121km

’s Morgens op het gemakje ontbijten en daarna waren we terug weg. Nog wat tanken onderweg en ergens mondvoorraad inslagen deden we ook nog. In de vroege namiddag waren we aan Lac du Der. We zetten er ons op één van de vele parkings waar je mag staan (sanitaire installatie staat op de parking het dichtste aan de croc’der) zonder problemen.
We verkende er de buurt.

Afbeelding Afbeelding

Eigenlijk wilden we na de verkenning met de fiets gaan rijden want je hebt er een mooie fietsweg rond de lac van ongeveer 38km, maar de regen gooide roet in het eten. We gingen dan maar onder moeders paraplu naar het nabij gelegen dorpje (+/- 1km).

Afbeelding Afbeelding

Maar het begon harder en harder te regen zodat we niet bleven hangen en snel terug waren. De rest van de vooravond viel het er met bakken uit en pas tegen de avond klaarde het wat op. Pfffff dat was lang geleden, zo een weer moesten we jammer genoeg terug gewoon worden.
De avond brachten we door in de mh en we keken wel wat het weer morgen bracht. Misschien konden we dan wel gaan fietsen of een plaatselijke wandeling doen.

Woensdag 8 september

Route : Giffaumont Champaubert – Frampas (D55) – St.Dizier (D384) – Bar le Duc ( D635) – Verdun (D1916/D603) – Stenay (D964)

Afstand : 156km

Na het ontbijt bekeken we de lucht eens deftig, het was zwaar bewolkt maar de zon scheen regelmatig. Het risico om in een zware plensbui te komen op de fiets rond het meer namen we niet, in de plaats daarvan trokken we onze wandelschoenen aan en deden een fikse wandeltocht.
We deden de wandeltocht nr 1 genaamd “entre dame et chevalier” van ongeveer 13km. Het werd een mooie tocht en we bleven gelukkig gespaard van de regen.

Afbeelding Afbeelding

Na de middag kwamen we terug aan de mh en dat was net op tijd want de lucht was nu volledig grijs overtrokken en de regen kwam der weer uit alsof het niets was, het beloofde een miserabele namiddag te worden.
Klik op G-Ti om de GPS-track van de wandeling te downloaden.
We beslisten dan maar om door te trekken en in Stenay te gaan staan op de camperplaats. De originele plannen werden opgeborgen, namelijk een bezoekje aan Bar-le-Duc en aan Verdun. We hadden geen zin om cafe in cafe uit te wandelen door zo een weer, dus vertrokken we richting huis na twee dagen prutweer. Nadat we in Stenay aankwamen deden we eerst nog een korte wandeling naar de stad (tussen de buien door).

Afbeelding Afbeelding

Om ons daarna terug te trekken in de mh en de rest van de avond voor de tv te slijten.We vonden het jammer van de laatste twee dagen maar we treurden niet want we hadden een mooie vakantie achter de rug en er zouden nog momenten komen.

Donderdag 9 september

Route : Stenay - Sedan (D964) - Bouillon ( N58/N89) - Dinant (N89/N95) - Namen (N92) - Eghezée (N91) - Joidogne (N91/N29) Tienen (N29) - Lubbeek (N3)

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor naar huis te trekken. In Sedan gingen we nog inkopen doen (eten en vooral drinken is in Frankrijk een pak goedkoper dan bij ons). Langs de toeristische weg reden we naar huis. Eénmaal thuis kon de acclimatisatie beginnen en konden we terug beginnen dromen van ons volgende groot verlof.

Afstand : 199km

Onze reisweg ging langs mooie vlaktes, dalen, gebergtes, meren, ruwe en zachte natuur, de middellandse zee enz...
Geen cm péage werd genomen.

Totaal gereden afstand : 2443km op teller

Alles werd voorbereid op de gps ( Garmin Nuvi 765 ) via mapsource.
Instellingen GPS : Auto/Snelste route. Te vermijden : Onverharde wegen/Tolwegen.
Alle gebruikte routes die je rechtstreeks op je gps ( indien deze route ondersteuning heeft ) kan je downloaden.
Dit bestand bevat ook de triplog zodat je als je wil zelf andere routes of geoptimaliseerde/aangepaste routes kan maken.
Ook de poi van de stelplaatsen/campings en bezienswaardigheden zijn erbij zodat je ook deze op je GPS kan gebruiken.

Indien je de routes wil gebruiken op een tomtom hou er dan rekening mee dat een tomtom maar 48 via-punten aankan en dat de route dus enigzins zal veranderen. Dus keek ze eerst na voor je ze effectief op je GPS zet.

De logs zijn volledig opgekuist en onmiddellijk bruikbaar.

Op G-Ti kan u het bestand downloaden.

Hopende dat de info van dit verslag andere mensen kan verder helpen met tips groeten wij jullie al dromend van een volgende reisbestemming.

Patrick & Carla

Afbeelding

Klik hier voor het overzicht van onze grote trips
Plaats reactie